Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Ενδοκρινολογία;

Ενδοκρινολογία είναι η επιστήμη που μελετά τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων. Οι αδένες αυτοί είναι όργανα που χαρακτηρίζονται από την παραγωγή ορμονών και συντονίζουν την εύρυθμη λειτουργία όλων των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού.

Το ενδοκρινικό σύστημα περιλαμβάνει:

  • Τον υποθάλαμο
  • Την υπόφυση
  • Το θυρεοειδή αδένα
  • Τους παραθυρεοειδείς αδένες
  • Το πάγκρεας
  • Τα επινεφρίδια
  • Τις ωοθήκες
  • Τους όρχεις
Τι γίνεται αν σας επισκέπτομαι πρώτη φορά;

Η σημαντικότερη διαγνωστική πράξη για έναν ενδοκρινολόγο είναι η λήψη ενός καλού ιστορικού. Οι ασθενείς παρακαλούνται να είναι προετοιμασμένοι ότι η πρώτη επίσκεψη θα διαρκέσει τουλάχιστον 30-45 λεπτά. Κατά το πρώτο σας ραντεβού παρακαλούμε να προσκομίζετε όλες τις παλαιότερες σας εξετάσεις (εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, ειδικές ενδοκρινολογικές εξετάσεις, νοσηλείες, τυχόν ιατρικές γνωματεύσεις, λίστα λαμβανομένων φαρμάκων, αποτελέσματα ιστολογικής εξέτασης σε περίπτωση χειρουργείου κλπ). Το ιατρείο μας διατηρεί ηλεκτρονικό φάκελο ασθενών, ο οποίος σε κάθε επίσκεψη ενημερώνεται εκ νέου.

Αναλαμβάνετε και παιδιά;

Η ιατρός αναλαμβάνει και παρακολουθεί ασθενείς με παθήσεις από όλο το φάσμα της κλινικής ενδοκρινολογίας και διαβητολογίας ενηλίκων. Στο ιατρείο παρακολουθούνται επίσης και έφηβοι άνω των 16 ετών.

 

Τι συμβαίνει αν χρειαστώ συνταγές και παραπεμπτικά;

Η ιατρός είναι πιστοποιημένη από τον ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση φαρμάκων και χορήγηση παραπεμπτικών για εξετάσεις. Η επίσκεψη στο ιατρείο όμως είναι ιδιωτική.

 

Είναι συμβεβλημένο το ιατρείο με κάποια ιδιωτική ασφάλεια;

Όχι, το ιατρείο δεν έχει σύμβαση με κάποια ιδιωτική ασφάλεια. Εκτός από τις συνήθεις βεβαιώσεις και παραπεμπτικά, κάθε ασθενής που το επιθυμεί μπορεί να λάβει και πλήρη γραπτή ιατρική γνωμάτευση για την ασφάλεια του.

Υπάρχει στο ιατρείο η δυνατότητα διενέργειας υπερηχογραφήματος;

Η ιατρός είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια υπερηχογραφήματος ενδοκρινών οργάνων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς αδένες κλπ), αλλά ακόμη δε διαθέτει μηχάνημα για τη διενέργεια υπερήχων.

 

Αναλαμβάνετε τους ασθενείς και διατροφικά;

Η ιατρός αναλαμβάνει και τη διατροφή σε ασθενείς με ενδοκρινικές παθήσεις (σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, διαβήτης κύησης, αντίσταση στην ινσουλίνη/σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μεταβολικό σύνδρομο κλπ). Η παρακολούθηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο συχνή και οι διατροφικές οδηγίες έχουν μια έξτρα χρέωση.

Έχετε χώρο στάθμευσης;

Η πρόσβαση στο ιατρείο γίνεται πιο εύκολα με αυτοκίνητο, καθώς δε βρίσκεται τόσο κοντά στο σταθμό του τρένου του Αμαρουσίου. Η στάθμευση είναι εύκολη στα γύρω στενά της περιοχής.